Министерство на труда и социалната политика
Агенция по заетостта
Моля изчакайте
Начало>Новини> 35 свободни работни места на специализирана трудова борса в Костенец> > Преглед
Новини
 • 02.03.2018

  35 свободни работни места на специализирана трудова борса в Костенец

  35 свободни работни места обявиха работодатели на специализирана трудова борса за лица над 50 годишна възраст, която се проведе днес в Костенец. Събитието, организирано от бюрото по труда в Ихтиман, е продължение на предприетите от Агенцията по заетостта действия във връзка с масово уволнение през октомври 2017 г. на работници и служители от Костенец. Тогава 88 уволнени лица от фабрика за производство на хартия се регистрираха в ихтиманското бюро по труда.

  След проучване на потребностите на търсещите работа и на работодателите в региона експертите от бюрото по труда в Ихтиман ориентираха трудовата борса за лица над 50 години. В срещата участваха 10 работодатели. Обявените 35 свободни работни места са в хранително-вкусовата сфера, сферата на търговията, шивашката промишленост и сферата на производството. Срещата посетиха 59 търсещи работа лица.

  Участниците имаха възможност да видят обособените щандове на ихтиманското бюро по труда – щанд „Работилничка за CV”, където безработните лица получиха помощ при изготвяне на автобиографии за кандидатстване за работа и щанд „EURES” – с представяне на актуална информация за EURES мрежата и професионалната мобилност в Европа.  

  В трудовата борса се включи и Държавно предприятие „Българо-германски център за професионално обучение”, клон Пазарджик, което представи възможностите за придобиване на професионална квалификация, както и списък на актуалните обучения. В рамките на борсата бе постигната договореност за провеждане на изнесено обучение за 20 лица.

  На борсата присъства кметът на Община Костенец Радостин Радев, който приветства участниците и сподели, че вярва в добрите резултати от провеждането на подобни инициативи за решаването на проблемите с безработицата в региона.