Министерство на труда и социалната политика
Агенция по заетостта
Моля изчакайте
Начало>Новини> Концерт по проект „Готови за работа” привлече близо 500 посетители в Пловдив> > Преглед
Новини
  • 12.06.2018

    Концерт по проект „Готови за работа” привлече близо 500 посетители в Пловдив

    Още един концерт, част от националната информационна кампания на Агенцията по заетостта в рамките на проект „Готови за работа” на Оперативна програма „Развитие на човешките ресурси”, привлече близо 500 посетители при Гребната база в Пловдив. На откритата сцена популярните български поп-изпълнители Теди Кацарова и Дичо, DJ Моник, малките певци от Народното читалище в града и танцьорите от фолклорна формация „Седенчица” се погрижиха за доброто настроение на присъстващите, като в същото време отправиха призиви към младите хора да бъдат мотивирани за работа и да не спират да се развиват.

    В импровизираните изнесени офиси и украсени шатри около сцената, екипите от регионалната служба за заетост и трите бюра по труда в Пловдив раздадоха над 500 подаръци и информационни материали. За най-активните участници бе организирана томбола с награди и директно консултиране за включване в заетост. В прекия си контакт с експертите от бюрото по труда, посетителите се запознаха с услугите, предоставяни от териториалните поделения на Агенцията по заетостта, с възможностите за реализация на трудовия пазар и стъпките за придобиване и повишаване на професионална квалификация. 331 младежи до 29 години попълниха анкетни карти за включване в проект „Готови за работа”.

    Информационната кампания е продължение на миналогодишната инициатива "Спри да циклиш!" на Министерството на труда и социалната политика и е насочена към мотивиране на младите хора за активно поведение на пазара на труда. С националния си обхват от общо 60 информационни събития в цялата страна, тя има за цел да подобри възможностите за трудова реализация на младежите, като очакванията са най-малко 10 000 лица да бъдат активирани по проект „Готови за работа”.